Russische cartoons sieren muren Nederlands Stripmuseum

woensdag 26 juni 2013

Russische cartoons sieren muren Nederlands Stripmuseum

Tot en met zaterdag 31 augustus is in het Nederlands Stripmuseum een tentoonstelling te zien van het werk van Russische striptekenaars: Daar komen de Russen! De cartoons geven op een bijtende, cynische of humoristische manier kritiek op politieke en maatschappelijke issues in Rusland.

De Russische cartoonkunst heeft een bijzondere geschiedenis vanwege lange periodes van hele en halve censuur. Ook in de actuele situatie, onder Poetin, staat de vrijheid van meningsuiting onder druk. Het Nederlands Stripmuseum laat met een grote hoeveelheid uniek werk zien hoe cartoonisten hiermee omgaan. Ondanks problemen waarmee de exposerende cartoonisten geconfronteerd werden, heeft het nooit invloed gehad op de kwaliteit van hun werk; die is onveranderd hoog, aldus het museum.

De expositie is te zien tot en met 31 augustus. Het Stripmuseum aan de Westerhaven is onlangs verkozen tot meest kindvriendelijke museum van de provincie Groningen. Het onderzoek naar het ‘kidsproofmuseum’ werd uitgevoerd door kinderen.

www.stripmuseum.nl
 

Deel deze pagina