Sounds of Music festival

woensdag 27 oktober 2010

Sounds of Music festival
Op meerdere locaties in Groningen vindt van 9 tot en met 14 november het festival ‘Sounds of Music’ plaats. Het festival zet dit jaar de Engelse componist Jonathan Harvey en het Italiaanse trombonefenomeen Gianluca Petrella in de schijnwerpers. Daarnaast zijn de jonge aanstormende Spaanse componist Hèctor Parra en zijn vermaarde Belgische collega Luc Brewaeys te gast.

Internationale musici en ensembles als het Arditti String Quartet, cellist Arne Deforce en pianoleeuw Ralph van Raat spelen de door mystiek en schoonheid gekleurde muziek van Jonathan Harvey. De installatie Mortuos Plango van Jonathan Harvey & Visual Kitchen wordt vertoond.

De Italiaanse trombonist Gianluca Petrella speelt tijdens het festival met gitariste Corrie van Binsbergen en met saxofonist Sean Bergin. Daarnaast treedt hij op met zijn eigen Cosmic Band.

Naast concerten rondom Jonathan Harvey en Gianluca Petrella presenteert soundsofmusic verwante avontuurlijke voorstellingen van dansgezelschap Club Guy & Roni en het muzikale supertrio Biondini/ Godard/ Reijseger. Onder de titel Youngears biedt het festival onder anderen lunchconcerten met ensembles van het Prins Claus Conservatorium en een jeugdvoorstelling.

www.soundsofmusic.nl
 

Deel deze pagina