Spraakmakende internationale producties te zien in de Oosterpoort en Stadsschouwburg

woensdag 26 september 2012

Spraakmakende internationale producties te zien in de Oosterpoort en Stadsschouwburg

De Oosterpoort en de Stadsschouwburg in Groningen presenteren voor de vierde keer de zogenoemde ‘Internationale Selectie’. De Internationale Selectie is een reeks gerenommeerde muziek- en theaterproducties uit verschillende landen.

De reeks wordt op 30 september in de Oosterpoort afgetrapt met het RIAS Kammerchor, dat voor deze voorstelling samenwerkt met Concerto Italiano, dat is opgericht door Monteverdi-specialist Rinaldo Alessandrini. Op 3 oktober speelt de Kroatische pianist Ivo Pogorelich in de Oosterpoort.

Nieuw onderdeel van de internationale selectie is het ‘Ervaar Daar Hier Theater’. Dankzij een krachtenbundeling presenteert een aantal theaters vijf bijzondere theater- en dansvoorstellingen uit regio's met theatertradities waarmee het Nederlandse publiek niet of nauwelijks bekend is. De selectie is samengesteld door Frie Leysen, de grote organisator achter het Kunstenfestivaldesarts in Brussel en Theater der Welt festival in Berlijn.

De eerste voorstelling uit deze reeks is ‘MedEia’ van Brett Bailey op 19 oktober in de Stadsschouwburg. Deze Zuid-Afrikaanse theatermaker stelt tijdens zijn voorstellingen misstanden in het hedendaagse Afrika aan de orde.

www.de-oosterpoort.nl
 

Deel deze pagina