Stadsstrand in Groningen wordt twee keer zo groot

woensdag 10 mei 2017

Stadsstrand in Groningen wordt twee keer zo groot

Het stadsstrand in het Ebbingekwartier in Groningen wordt twee keer zo groot. Het oppervlakte van het strand wordt komende weken verdubbeld. Uiteindelijk is het strand dan zo'n duizend vierkante meter groot.

Er komt ook een container op het strand te staan, waar vanuit lekkere hapjes en drankjes worden verkocht. Het gaat dan niet alleen om koffie, thee en ijsjes, maar ook om zomerse cocktails en lekkere snacks, zegt Renkse Bos van DOT, die verantwoordelijk is voor de exploitatie “We willen hier het ultieme strandgevoel creëren”, aldus Bos.

Picknicktafels
Die strandsfeer wordt nog verder versterkt door de komst van picknicktafels, statafels en een afscheiding van rieten matten. Daarnaast zijn er plannen voor allerlei evenementen als vintage- en zomermarkten en beachvolleybalwedstrijden. 

Zowel zwem- als zonliefhebbers zijn bij het stadsstrand op de juiste plek. De waterkwaliteit is er 'top', en het zand dat komende weken wordt aangevoerd is niet zomaar zand maar comfortabel strandzand.

Chillplek
Het stadsstrand aan het Oosterhamrrikkanaal was aanvankelijk geen blijvertje. Het werd tijdelijk aangelegd voor de conferentie Building the future of health. Toen het strandje bleek uit te groeien tot een populaire zon- en chillplek besloten Renkse Bos en haar man John het strand te exploiteren en onderhouden.

De opening van het extra grote strand is op vrijdag 26 mei.

Deel deze pagina