Stichting Oude Groninger Kerken schrijft verhalenwedstrijd uit

maandag 26 mei 2014

Stichting Oude Groninger Kerken schrijft verhalenwedstrijd uit

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) bestaat 45 jaar en schrijft in dat kader een verhalenwedstrijd uit voor jongeren. De wedstrijd sluit aan bij de jubileumexpositie ‘Het verhaal van de Groninger kerken.’

In deze expositie worden elf kerken met een historisch verhaal uitgelicht. De deelnemers aan de schrijfwedstrijd moeten hun verhaal inspireren op een van deze elf verhalen. Om de jonge schrijvers te stimuleren, zijn er per verhaal een aantal ‘inspiratievragen’. Ingezonden verhalen moeten zijn voortgekomen uit deze ‘inspiratievragen’. Het is volgens de stichting daarom raadzaam om ter inspiratie de expositie, die te zien is in Pictura, te bezoeken. De verhalen zijn ook na te lezen op www.groningerkerken.nl/verhalenwedstrijd.

In de expositie is onder meer aandacht voor de moord op Hayo in de kerk van Westeremden maar ook voor de Noormannenpoortjes in de kerk van Marsum. Naast de kerken van Westeremden en Marsum worden ook de kerken van Usquert, Garmerwolde, Nieuw Scheemda, Uitwierde, Hornhuizen, Wierhuizen, Appingedam, Heveskes en Eenrum op de expositie uitgelicht.

Jongeren tussen de 16 en 24 jaar oud kunnen meedoen aan de wedstrijd. Ze hebben tot 1 juli de tijd om een verhaal in te sturen. Een verhaal moet ongeveer 1100 woorden lang zijn. Dit aantal staat symbool voor de elf eeuwen van de Groninger kerken. De uiterlijke inleverdatum is 30 juni. Daarna zal een vierkoppige jury alle inzendingen zorgvuldig beoordelen. De drie beste inzendingen worden beloond met een leuke prijs.

www.groningerkerken.nl/verhalenwedstrijd

Deel deze pagina