Storyworld opent deuren in Groninger Forum

maandag 26 maart 2018

Storyworld opent deuren in Groninger Forum

De vervanger van het huidige Nederlands Stripmuseum aan de Westerhaven opent volgend jaar onder de naam ‘Storyworld’ de deuren in het Groninger Forum.

De parels uit de huidige collectie van het Stripmuseum verhuizen mee naar het Groninger Forum, maar het wordt wel een compleet nieuw museum. Want anders dan in het huidige Stripmuseum staan in Storyworld behalve strips ook animaties en games centraal.

Het verhaal van en achter de strips, animaties en games wordt verteld aan de hand van interactieve presentaties, waarbij bezoekers – jong én oud – worden uitgedaagd zelf aan de slag te gaan. Er zullen veel bijzondere opstellingen, originele tekeningen en aansprekende beeldfragmenten te zien zijn.

Storyworld is straks het enige museum van Nederland dat inzoomt op de nationale hoogtepunten op het gebied van strips, games en animaties. Van klassiekers tot werk van aanstormend talent, van beeldkunstenaars tot grote gamestudio's met internationaal succes; in Storyworld vind je de beste werken van Nederlandse bodem.

Het museum krijgt straks een plekje op de zevende verdieping van het in aanbouw zijnde Groninger Forum.

Lees verder op: www.groningerforum.nl

Deel deze pagina