Tentoonstelling Hangende Keukens in jarig museum

woensdag 01 februari 2017

Tentoonstelling Hangende Keukens in jarig museum

Museum Stad Appingedam bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat toepasselijk met een expositie over de hangende keukens, die zo typerend zijn voor Appingedam.

Het museum had in lokale media een oproep gedaan voor kunstwerken met het thema ‘hangende keuken’. Het leidde tot een respons van ruim 100 van schilderijen, tekeningen, grafiek, foto's en objecten over dit onderwerp. Tussen alle inzendingen zat volgens het museum zelfs een Donald Duck met een stripje over de hangende keukens.

Uit die ruim honderd ingezonden creaties heeft het museum een selectie gemaakt van zo’n 75 kunstwerken. Volgens het museum is daarbij geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk overzicht te geven, met voor elk wat wils.

Zo zijn op de expositie foto’s, schilderijen van zowel kunstenaars als amateurs en oude en nieuwe werken te zien. Ook een tekening van Johan Dijkstra uit de oorlogsjaren maakt deel uit van de expositie. Op de tentoonstelling staat een replica van een hangende keuken, waarin bezoekers elkaar kunnen fotograferen.

De tentoonstelling gaat ook in op de geschiedenis van de hangende keukens, waarvan maar weinig bekend is. 

Kijk hier voor meer info over de Hangende Keukens.

Deel deze pagina