Toonaangevende klassieke pianoconcerten in Scheemder Kerk

woensdag 27 juli 2011

Toonaangevende klassieke pianoconcerten in Scheemder Kerk

Op de laatste zaterdag van elke maand vindt in de Scheemder Kerk in Scheemda een pianoconcert in de reeks ‘Weltklassik am Klavier!’. Deze reeks, waar de beste pianisten van de wereld aan meewerken, wordt inmiddels op maar liefst 31 plaatsen in Duitsland, Zwitserland en Nederland ten gehore gebracht. Een daarvan is Scheemda, waar maandelijks een andere pianist werken uit de barok, de klassieke periode en de romantiek speelt.

De pianisten die meewerken aan ‘Weltklassik am Klavier!’ onderscheiden zich door de vele internationale pianoconcoursen die zij wonnen, maar ook door hun bijzondere persoonlijkheden. Tijdens de concerten in Scheemda spelen zij vooral stukken van componisten als Bach, Beethoven, Chopin, Haydn, Liszt, Mendelssohn, Mozart, Schumann en Schubert.

In september verwelkomt de Scheemder Kerk de Duitse pianist Johannes Friedemann Knoll. Knoll won in zijn pianocarrière meerdere prijzen en staat bekend om zijn interactie met het publiek. Voor ‘Weltklassik am Klavier!’ speelt hij Beethovens 5e symfonie en stukken van Brahms en Liszt.

De entree van de maandelijkse pianoconcerten in de Scheemder Kerk bedraagt 20 euro. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar binnen.

www.weltklassik.de/scheemda
 

Deel deze pagina