Tuin & Kunst Tiendaagse succesvol verlopen

dinsdag 24 juli 2012

Tuin & Kunst Tiendaagse succesvol verlopen

De Tuin & Kunst Tiendaagse Groningen, die in juni van dit jaar plaatsvond, was een groot succes. Ondanks de wisselende weersomstandigheden trok het evenement toch nog ruim 30.000 bezoekers. Zowel de organisatie als de deelnemers die hun tuinen beschikbaar stelden voor kunstzinnige manifestaties en tentoonstellingen zijn zeer tevreden over het verloop van de 2012-editie.

Bij de Fraeylemaborg in Slochteren, waar werken van Janneke Brinkman te zien waren, was het volgens de organisatie “soms echt dringen geblazen”. Goed nieuws voor wie deze tentoonstelling gemist heeft, want de expositie is nog te zien tot eind september.
Ook de lezing van Frank Westerman, schrijver van de bekende bestseller De Graanrepubliek, trok veel publiek. “Een volle bak met zeer geïnteresseerde mensen, ook van ver buiten de provincie. Zeer succesvol!”, zo omschrijft eigenaresse Femke Starrenburg van B&B De Graanrepubliek in Finsterwolde het initiatief.
Edzo Ebbens, zelf eigenaar van tuin de Kloosterheem in Oostwold en lid van de tuinencommissie van organisatie Het Tuinpad Op, spreekt van een geweldig succes. “Er waren veel meer bezoekers dan gebruikelijk in onze open tuin en ze kwamen echt van heinde en verre. Ook van collega-tuineigenaren hoor ik dezelfde enthousiaste verhalen.”

“Wij hebben tien prachtige dagen gehad,” zegt Christianne Linssen van Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda. “De zomerfair trok ontzettend veel mensen en ook hadden we veel bezoekers voor onze slingertuin en eeuwenoude boerderij. Wij kijken alweer uit naar het volgend jaar.”

Inmiddels staat vast dat de Tuin & Kunst Tiendaagse in 2013 een vervolg krijgt. Het evenement vindt dan plaats van 21 tot en met 30 juni.

www.tuinen.groningen.nl 
 

Deel deze pagina