Ulrum 1834 viert feest

dinsdag 26 augustus 2014

Ulrum 1834 viert feest

Komend najaar is het 180 jaar geleden dat in Ulrum, onder leiding van ds. Hendrik de Cock, de Afscheiding plaatsvond. Hierdoor ontstond de eerste gereformeerde kerk. En dat is voor de stichting ‘Ulrum 1834’ alle reden een groots evenement neer te zetten. ‘Ulrum 1834’ vindt plaats op zaterdag 20 september, in het oude centrum van het dorp.

Het Groningse dorp keert die 20 september terug in de tijd. Zo komen veel bezoekers van het evenement gekleed in 19e eeuwse kleding. Ook is er een optocht van ‘soldaten’ in authentieke uniformen.

In de historische hervormde kerk van Ulrum zijn diverse sprekers, waaronder Klaas Pieterman uit Niekerk-De Marne, dr. Harm Veldman uit Zuidhorn en wethouder Herwil van Gelder van gemeente De Marne. Hun verhalen worden afgewisseld met muziek.

Op een buitenpodium, vlakbij de kerk, wordt die dag drie keer het blijspel ‘Van liefde en afscheiding’ opgevoerd door het Ulrumer toneelgezelschap ‘Ons Klubke’. De voorstelling wordt afgewisseld met een kledingshow van het kostuummuseum ‘De Gouden leeuw’ in Noordhorn.

In de tuinloods van Garage Bakker is een infomarkt waar verschillende instellingen, winkels en ook particulieren uit de regio laten zien wat ze te bieden hebben op het gebied van (regionale) geschiedenis en cultuur. Even verderop is een ringsteekwedstrijd.

www.ulrum1834.nl

Deel deze pagina