Varen in Groningen

vrijdag 06 mei 2016

Varen in Groningen

Op 1 mei is het vaarseizoen van start gegaan. Geen plek waar je beter kunt varen dan in Groningen. De stad Groningen is een geweldige uitvalsbasis om zowel de stad als de provincie Groningen vanaf het water te verkennen. In de gratis brochures Varen in Groningen en Vaarkaart Groningen lees je alles over Varen in Groningen. De brochures zijn gratis aan te vragen op www.varen.groningen.nl

Als het om varen gaat, kun je eigenlijk niet om Groningen heen. De stad Groningen ligt namelijk aan een knooppunt van vaarwegen. Met de vele kanalen, diepen en grachten is Groningen bij uitstek een waterstad. De staande mastroute (waarbij de schipper bij sluizen of bruggen zijn mast niet hoeft te laten zakken) loopt dwars door de stad heen en dan hebben we het nog niet eens over meerdere ruim opgezette jachthavens.

Ook de provincie Groningen heeft de vaartoerist veel te bieden. Zoals de mooie, karakteristieke landschappen, het Lauwersmeer, het historische meanderende Reitdiep, de oude turfroutes in de veenkoloniën en de route van het Zuidlaardermeer naar het nog onontdekte oost-Groningen. Afgelopen jaren zijn verschillende nieuwe routes gerealiseerd en bestaande routes zijn opgeknapt. Ook zijn er in de provincie extra aanlegplaatsen bijgekomen.

www.varen.groningen.nl

Deel deze pagina