Varende schilder- & cultuurreis door Groningen en Friesland

vrijdag 29 maart 2013

Varende schilder- & cultuurreis door Groningen en Friesland

Op zondag 14 april organiseren de kunstenaars Riny Bus en Jan Velthuis een 5-daagse vaartocht, speciaal voor schilders, fotografen en natuurgenieters van het noordelijk landschap.

De tocht vaart langs landschappen en dorpjes waar vele schilders en fotografen in het verleden en nu nog steeds hun inspiratie vonden. Op verschillende plekken meert het schip af om het landschap te verkennen en vast te leggen. Het schip is de thuisbasis en varend atelier, er wordt geslapen, gegeten en geschilderd en elkaars werk besproken en getoond.
De uitbundige kleuren van de Ploeg en de abstracte landschappen van de Expressionist Gerrit Benner zijn het thema van deze schilderreis.

De opstapplaats is in Groningen. De vaartocht gaat langs het Reitdiep, de voormalige zeearm, met de plekjes waar de schilders van de Ploeg hun inspiratie vonden. Vanaf het Lauwersmeer gaat de reis door Friesland over de Dokkumer Ee naar Dokkum en Leeuwarden. De 5-daagse vaartocht is gepland van zondag 14 april tot vrijdag 19 april.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.
 

Deel deze pagina