Veenkoloniën in teken van ‘Geluk’

woensdag 25 april 2012

Veenkoloniën in teken van ‘Geluk’

De Veenkoloniën, het zuidoosten van de provincie Groningen, staan dit voorjaar in het teken van ‘Geluk’: een grootschalig, cultureel evenement geïnspireerd op leven en werk van Tsjechov.

De feestelijke opening vindt plaats op 19 mei en vanaf dat moment is er elk weekend wat bijzonders te doen in de Veenkoloniën. Het ene weekend staat in het teken van toneel, het andere van muziek, film of juist literatuur. Op het programma staan workshops, toneelvoorstellingen, muziek, lezingen en films.

‘Geluk’ wordt afgesloten met de voorstelling ‘Het Geluk’. Dit verhaal van Tsjechov verbeeldt de zoektocht van de mens naar geluk en voorspoed. Een unieke theatervoorstelling in het Groninger landschap over gewone mensen in ongewone situaties. De voorstelling wordt gespeeld in drie kubussen, die speciaal voor ‘Het Geluk’ worden gebouwd. De kubussen zijn geïnspireerd op de stapels die men vroeger van de turven veen bouwde. De vierkante ruimtes van zes bij zes bij zes meter bieden plaats aan ongeveer vijftig mensen en bestaan aan één kant uit een enorm raam. Doordat elk van de drie delen van de voorstelling in een andere kubus wordt gespeeld, heeft het publiek wisselende uitzichten: op de straat en de huizen aan de overkant, op een boerenschuur en op de vlakke leegte die zo typerend is voor dit platteland.

www.gelukcompagnie.nl
 

Deel deze pagina