Vierde editie Tuin & Kunst Tiendaagse

dinsdag 28 januari 2014

Vierde editie Tuin & Kunst Tiendaagse

Groningen opent deze zomer al weer voor de vierde keer de tuindeuren voor liefhebbers van tuin, kunst, cultuur en landschap. Tien dagen lang, van 20 tot en met 29 juni, zijn tuinen door de hele provincie het podium van kunst- en cultuuruitingen.

Groningen heeft iets met tuinen. Al eeuwenlang. Er is dan ook veel te ontdekken op tuingebied. Zoals de prachtige tuinen bij de verschillende borgen, de historische onderkomens van de Groninger landadel, en de bijzondere kloostertuin in Ter Apel. Kenmerkend voor Groningen zijn de slingertuinen rondom grote boerderijen. Speciaal voor de Tuin & Kunst Tiendaagse werden drie routekaarten ontwikkeld, die bezoekers langs slingertuinen in het noorden en oosten van de provincie voeren. Een expositie in de Tjassesheerd in Garrelsweer belicht gedurende het evenement de achtergronden van de slingertuin.

Tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse zijn de meest bijzondere particuliere tuinen van Groningen te bezoeken. De tuinen zijn van hoog niveau en allemaal zonder afspraak te bezichtigen. Bovendien hebben veel van de tuineigenaren hun erf beschikbaar gesteld als podium voor een divers aanbod van kunst en cultuur.

Ook in tal van musea en galerieën worden exposities georganiseerd. Het volledige programma staat vanaf april op www.tuinen.groningen.nl
 

Deel deze pagina