Vindicat verkozen tot mooiste gebouw tijdens DAG van de Architectuur Groningen

woensdag 25 juni 2014

Vindicat verkozen tot mooiste gebouw tijdens DAG van de Architectuur Groningen

Het nieuwe gebouw van Vindicat van De Zwarte Hond is winnaar van de jaarlijkse Groninger Gebouwenenquête. Het pand won zowel de eerste prijs bij de vak- als de publieksjury.

Ieder jaar nodigen de Stichting DAG van de Architectuur Groningen en Platform GRAS drie vertegenwoordigers van ‘het vak’ uit als jurylid voor de jaarlijkse Gebouwenenquête. Naast de vakjury bestaande uit projectontwikkelaar Edwin Oostmeijer, architect Nienke van de Lune en voormalig vakredacteur van de Architect Merel Pit brachten bijna 7000 mensen hun stem uit op de veertien genomineerde gebouwen

Ook de herbestemde Watertoren Noord van Luc Veeger | Arcadis deed het goed bij beide jury's. Het vak zette de watertoren op twee, het publiek op drie. Verder gaf het publiek een tweede prijs aan Archiview voor het Infoversum en ging diederendirrix er met de derde prijs van de vakjury vandoor voor de Cortingborg.

Natuurlijk waren er niet alleen prijzen voor de architecten. Ook de opdrachtgevers en de bouwers kregen een gouden, zilveren of bronzen baksteen.

www.dagvandearchitectuurgroningen.nl

Deel deze pagina