Volop activiteiten tijdens herfstvakantie

woensdag 26 september 2012

Volop activiteiten tijdens herfstvakantie

Pannenkoeken eten op een echt schip, meedoen aan een spannende speurtocht of juist aan een workshop Flamencodansen of schilderen. Tijdens de aankomende herfstvakantie is er in Groningen genoeg te doen, ook voor de jongste bezoekertjes.

In het kader van Oktobermaand Kindermaand zijn er elk weekend in oktober gratis activiteiten in onder andere musea, theaters, molens, ateliers, bibliotheken en meer. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Ze kunnen meedoen aan speurtochten, een ritje maken met museumspoorlijn STAR, zelf graan dorsen, leren hoe ze een vetbol moeten maken, toneelspelen of meedoen aan een workshop striptekenen.

In de Fraeylemaborg in Slochteren kunnen kinderen zich elke zondagmiddag in oktober verkleden als ridder of jonkvrouw. Zondag 7 oktober staat er een Paddenstoelen- en Kaboutertocht op het programma. De Paddenstoelentocht voert langs veel van de wel honderd soorten paddenstoelen in het park. Tijdens de Kaboutertocht ontdekken de kinderen allerlei leuke wetenswaardigheden over deze gemutste dwergjes.
Ook in de stad Groningen is van alles te doen. Beklim de Martinitoren en geniet van het uitzicht over stad én ommeland, of maak een tochtje met de rondvaartboot. Ook leuk is een bezoek aan de kinderboerderij in het Stadspark, die het hele jaar geopend is. Kinderen kunnen hier ook op een pony een ritje door het park maken. Een bezoek aan het Groninger Museum hoeft voor kinderen helemaal niet saai te zijn. Zeker niet als ze met het kinderprentenboekje van het museum door de ruimtes kunnen dwalen en tot de ontdekking komen dat er allemaal diertjes in het museum wonen.

www.groningermuseum.nl
www.kindermaand.nl
www.fraeylemaborg.nl
www.rondvaartbedrijfkool.nl
 

Deel deze pagina