Volop markten in Groningen

dinsdag 26 augustus 2014

Volop markten in Groningen

Knusse kleine markten, markten met alleen versproducten uit de regio of juist met alleen maar handgemaakte spulletjes. Bijna elk weekend is er ergens in de provincie Groningen wel een markt te vinden.

Rondom de Der Aa-kerk in de binnenstad van Groningen staat 5 oktober en 2 november de Natural Foods en Goods-markt op het programma. Je kunt hier terecht voor duurzame en biologische producten, variërend van jam en honing tot brood en kleding.

De lekkerste producten uit de regio zijn te vinden op de Streekproductenmarkt Nienoord die voor 4 oktober op de agenda staat. Er kan volop geproefd worden en de verkopers vertellen graag het verhaal achter het product. Alle producten die op de markt te vinden zijn komen uit de buurt van Leek, met een straal van maximaal 40 kilometer.

Nog meer heerlijke en eerlijke streekproducten zijn te vinden op de Streekproductenmarkt in Ewsum, op 25 oktober en op de Streekmarkt op en rond borg Verhildersum in Leens, op 15 november. In het Ebbingekwartier in Groningen vindt elke tweede zaterdag van de maand de Ommelandermarkt plaats. Op 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december is het terrein het decor van een streekproductenmarkt, waar je onder andere terecht kunt voor koffie, kaas, fruit en chocolade.

De ‘Diezijnleuk!en handgemaakt markt’ in Groningen is dé plek voor handgemaakte hebbedingetjes, mooie spulletjes en leuke cadeautjes. De markt is op 2 november op de Vismarkt, in de binnenstad van Groningen.

In het Groningse dorp Meeden vindt op 27 en 28 september en 4 en 5 oktober een Najaarsplantenmarkt plaats bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz. Winschoten is op 3 november het decor van de Allerheiligenmarkt, kortweg Adrillen. Het gaat om de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Jaarlijks trekt de markt zo’n 45.000 bezoekers.

www.ommelandermarkt.nl
www.verhildersum.nl
www.streekproductenmarktewsum.nl
www.samevents4u.nl
www.streekproductenmarktnienoord.nl
www.diezijn-leuk.nl

Deel deze pagina