Volop mode tijdens tweede Nacht van de Mode

vrijdag 02 september 2016

Volop mode tijdens tweede Nacht van de Mode

Op zaterdag 24 september vindt de tweede editie van de Nacht van de Mode plaats in de Groninger binnenstad. Een dag, een nacht, een morning after staat Groningen in het teken van mode met meer dan 130 winkels die hun deuren openen tot 22.00 uur ’s avonds. 

Net zoals vorig jaar zijn op diverse plekken in de stad stijlpunten, modeshows en pop-up winkels te vinden. Modeliefhebbers kunnen daarnaast hun hart ophalen bij de fashion-films en een closet sale van diverse mode bloggers. De hele dag wordt live verslag gedaan door Nacht van de Mode vloggers op YouTube. Voordat de afterparty losbarst in het Grand Theatre, maakt stylist Maik de Boer de Best Geklede Groninger 2016 bekend en presenteert hij de afsluitende modeshow. De programmering sluit zondag met vintagemarkt Klein Berlijn op de Grote Markt.

Winkelen, stijlpunten en pop-up stores
Ruim 130 modewinkels in de Groninger binnenstad ontvangen hun klanten tot 22.00 uur ’s avonds gastvrij met iets extra’s, zoals livemuziek, een hapje of drankje, stijladvies of een goodiebag. Aanvullend zijn er stijlpunten vol mode-inspiratie te vinden in de Herestraat, Westerhaven, op de Vismarkt en op de Grote Markt voor het Grand Theatre. Bezoekers kunnen hier terecht voor een gratis mini make-over en ontspannen in de spa lounge. Op twee van deze vier locaties vinden gedurende de dag een aantal modeshows plaats en verspreid door de stad zijn diverse pop-up stores te vinden. Bij de pop-up store Van Hulley (Herestraat) kunnen bezoekers van oude overhemden een boxershort laten maken. Kraantje Pappie verkoopt op de Vismarkt kleding van zijn eigen kledinglijn en bij de ‘Both Sides’ store in het Let’s Gro pand op hoek Grote Markt/Poelestraat waan je je in een sweatshop in Bangladesh. Twee rasechte fashion vloggers brengen op het speciale Nacht van de Mode YouTube-kanaal live verslag uit van al het mode nieuws. Denk aan tips en tricks, interviews met uitgesproken stijltypes op straat, modeweetjes of een kijkje backstage bij de modeshows. Verder kunnen bezoekers terecht bij de Blogger Closet Sale op het Damsterplein, fashion films in het Groninger Forum en Pathé en natuurlijk bij de afsluitende modeshow en afterparty in het Grand Theatre. Zondag eindigt het weekend met vintagemarkt Klein Berlijn op de Grote Markt.


‘Beste Geklede Groninger’ van 2016
In aanloop naar de Nacht van de Mode worden Groningers wederom opgeroepen om zichzelf of een vriend, vriendin of familielid op te geven voor de verkiezing van de Best Geklede Groninger 2016 (categorie man, vrouw, kind). Opgeven van kandidaten voor de Best Geklede Groninger kan via www.denachtvandemode.nl. De winnaars ontvangen een modecheque.

Deel deze pagina