Volop streekmarkten in Groningen

woensdag 18 mei 2016

Volop streekmarkten in Groningen

Knusse markten waar verse producten uit de streek te proeven en te koop zijn. Ze zijn er de komende maanden in Groningen volop.

Op Landgoed Nienoord in Leek kunnen bezoekers de eerste zaterdag van de maand terecht voor een markt met streekproducten. De producten worden binnen een straal van 40 kilometer rondom Leek gekweekt, geteeld en/of bereid.

Op het Harmonieplein, in de binnenstad van Groningen, vindt elke tweede zaterdag van de maand een Ommelandermarkt plaats. Op deze markt, waar ook voor kinderen van alles te doen is, bieden boeren en producenten zelf hun producten aan.

Op Borg Verhildersum is elke derde zaterdag van de maand een streekproductenmarkt, waar de standhouders bij de Museumboerderij hun boerenkaas, gerookte makreel, ambachtelijk brood, pure chocola en meer presenteren.

Iedere laatste zaterdag van de maand zijn er op Borg Ewsum lokale en regionale lekkernijen te koop. De omgeving straalt de juiste atmosfeer uit voor het genieten van alles wat groeit en bloeit, en waarvan veel van de lekkere en ambachtelijk gemaakte Groningse producten gemaakt zijn.

www.streekproductenmarktengroningen.nl

Deel deze pagina