VVV Groningen organiseert twee speciale themawandelingen

dinsdag 19 april 2011

VVV Groningen organiseert twee speciale themawandelingen

De VVV Groningen organiseert twee bijzondere wandelingen door de Groningse binnenstad. Op zaterdag 23 april is er een Voorjaarwandeling langs het ‘lentegroen’ in Groningen. Op woensdag 4 en donderdag 5 mei zijn er wandelingen met als thema ‘Groningen in oorlogstijd’.

De ‘Voorjaarswandeling’ wordt verzorgd door Saskia Reimann. Zij is een van de vaste wandelgidsen van de VVV Groningen en neemt de wandelaar mee langs het ‘lentegroen’ van Groningen, waaronder een aantal stadstuinen zoals de Prinsenhoftuin. Maar ook de bijzondere tuinen in de typisch Groninger Gasthuizen worden aangedaan alsmede het Martinikerkhof en het groen rondom de Nieuwe kerk.

De wandeling ‘Groningen in Oorlogstijd’ wordt verzorgd door VVV gids Koos Lammerts. Hij leidt de wandelaars langs de sporen van de strijd in de Tweede Wereldoorlog. De route komt langs locaties in de stad waar bijvoorbeeld grote verwoestingen zijn geweest of waar in de oorlog iets bijzonders is gebeurd. Koos Lammerts heeft de bevrijding van Groningen als jong kind meegemaakt. Hij heeft zich altijd al geïnteresseerd in de verhalen over de oorlog en de bevrijding. Tijdens de wandeling praat Lammerts onder andere over de plek waar de Duitse commandant zich aan de geallieerde troepen heeft overgegeven en het ongeval waarbij een Canadese tank een huis binnen reed.

De Voorjaarswandeling op 23 april start om 11.00 uur. De wandelingen “Groningen in Oorlogstijd” starten op 4 mei om 13.00 uur en op 5 mei om 11.00 uur én een 14.00 uur. Startpunt is de VVV-winkel aan de Grote Markt. De wandeling onder leiding van de gids kost €5,00 per persoon (max. aantal deelnemers is 25). De routes nemen ongeveer twee uur in beslag.

Opgave voor beide wandeling is telefonisch, 0900 202 30 50 (€0.15 pm) of per mail op gidsenteam@vvvgroningen.nl. Mensen kunnen ook langskomen bij de balie van de VVV.

Deel deze pagina