VVV Groningen verhuisd

vrijdag 25 november 2011

De VVV Groningen is sinds vrijdag 25 november officieel verhuisd naar een tijdelijk maar spectaculair onderkomen, eveneens op de Grote Markt. De VVV blijft hier zolang er aan de oostzijde van de markt gebouwd wordt aan het Groninger Forum.

Voor bezoekers verandert er veel: vanzelfsprekend kunnen ze in het tijdelijke gebouw nog steeds terecht voor uiteenlopende toeristische informatie over stad en provincie Groningen. Maar ook is er nieuw in de uitnodigende winkel. Zo is er een aantal nieuwe producten en is een interactief touchscreen, verwerkt in een tafel, waarmee toeristen nu ook zélf informatie over de stad kunnen vergaren. Het scherm, met een meter doorsnede, toont op een plattegrond ruim dertig mustsee-plekken in de binnenstad. Wie op een van de locaties klikt, krijgt foto’s te zien en een korte, informatieve tekst. Ook over shoppen, musea, attracties en evenementen in stad en provincie is eenvoudig informatie te vinden.


In het tijdelijke maar spiksplinternieuwe gebouw van de VVV kunnen bezoekers zich ook laten informeren over de bouwprojecten in de binnenstad. Opvallend detail: het gebouw is ‘bekleed’ met de oude Mendini-tegels van het pas opgeknapte Groninger Museum.

 

Deel deze pagina