Winter in Groningen: warm welkom voor bezoekers

maandag 27 november 2017

Winter in Groningen: warm welkom voor bezoekers

Het winkelend publiek in Groningen wordt rond de feestdagen getrakteerd op allerlei winters vermaak en dat met een feeëriek verlichte en aangeklede binnenstad als decor. 

Zo telt het stadscentrum dit jaar niet één gigantische kerstboom – die op de Grote Markt – maar zijn er maar liefst vier enorme, verlichte dennen te bewonderen. De andere bomen komen te staan op de Ossenmarkt, het Stationsplein en het Damsterplein. De kerstbomen worden geplaatst op 7 december en blijven staan tot 29 december. 

De Vismarkt wordt aangekleed met een speciaal Warm Welkom-punt. Bezoekers kunnen hier terecht voor allerlei informatie over (winters) Groningen en ook hangt er een enorme plattegrond.

Een speciaal ijsfestival maakt het winterse gevoel pas echt helemaal compleet. Bezoekers kunnen icecarver Peter in de weer zien met zijn beitel, kettingzaag en andere werktuigen en tijdens speciale workshops mogen ze ook zelf de beitel (de kettingzaag maar niet) ter hand nemen. In de ijsbar kun je opwarmen met een winters drankje.

Mocht het nou echt vriezen dat het kraakt dan kunnen de allerjongste bezoekertjes zich zondag 7 januari warm rennen en klauteren in het grootste mobiele indoor speelparadijs van Nederland. Een gigantische vrachtwagentrailer met maar liefst drie verdiepingen aan speelplezier doet die dag Groningen aan.

Ook het Roald Dahl-festival, op 28 december, 29 december en 30 december in het Groninger Forum, gaat niet onopgemerkt voorbij in de binnenstad. Er zijn voorleessessies en met een speciale speurtocht kunnen de jongste bezoekers op zoek naar verstopte monsters! 

Deel deze pagina