Zeehondenkijkwand bij de Punt van Reide groot succes

dinsdag 23 augustus 2016

Zeehondenkijkwand bij de Punt van Reide groot succes

Zeehonden in het wild van dichtbij bekijken? Het kan achter de speciale zeehondenkijkwand bij de Punt van Reide. Volgens beheerder Het Groninger Landschap is de kijkwand, die een unieke blik biedt op wel eens honderden zeehonden tegelijk, een groot succes; dagelijks komen er soms wel 160 mensen een kijkje nemen. 

Vooral tijdens hoog water verzamelen zeehondenmoeders zich met hun pups onder aan de dijk om uit te rusten, te eten of te zonnebaden. Omdat het juist op deze momenten erg druk is bij de kijkwand zijn er dan speciale seal guards aanwezig. Zij houden toezicht om te voorkomen dat de zeehonden gestoord worden, maar geven ook informatie en voorlichting.

Vanwege het succes van de kijkwand zijn in het voorjaar extra kijkgaten gemaakt. Ook werden aan de zijkanten vleugels geplaatst zodat mensen er niet meer omheen kunnen en zo de zeehonden verstoren.

De zeehondenkijkwand bereik je met een korte wandeling door de polder Breebaart. De auto of fiets kun je stallen bij het bezoekerscentrum Reidehoeve in Termunten. Vanaf daar is het 10 minuten wandelen.

Lees meer over de zeehondenkijkwand en de omgeving op de website van Groninger Landschap >>

Deel deze pagina