Zomerstad: speciaal programma voor kinderen tijdens zomervakantie

vrijdag 21 juli 2017

Zomerstad: speciaal programma voor kinderen tijdens zomervakantie

De binnenstad van Groningen wordt van 28 juli t/m 13 augustus omgetoverd tot speelparadijs voor jong en oud. Tijdens deze twee weken in de zomervakantie staat een uitbundig programma op de agenda boordevol sportieve, creatieve en leerzame activiteiten voor het hele gezin.

Het programma van Zomerstad wordt afgetrapt tijdens de opening van het jaarlijkse maritieme festival ZomerWelVaart op vrijdag 28 juli om 16.00 uur, op de Vishoek op de Hoge der A. Hierbij zal niemand minder dan de Kinderburgemeester Javano Zwiers de openingshandeling verrichten. Na de officiële opening met Javano kunnen de kinderen een bezoek brengen aan de Kamper Kogge, een oud handelsschip dat net een piratenschip is en aan het Kidsplein waar allerlei leuke activiteiten zijn.

Wethouder Joost van Keulen: “Om kinderen tijdens de vakantieperiode iets extra´s te bieden hebben we gezocht naar een veelzijdig programma. Bedoelt voor alle gezinnen die in Groningen zijn tijdens de zomervakantie. Zowel toeristen als iedereen die thuis blijft deze vakantie. Voor iedereen is er gratis veelzijdig vermaak in de binnenstad!”.

Programma
Het programma van Zomerstad start het eerste weekend met het gratis zomerfestival ZomerWelVaart met een speciaal kinderprogramma, daarna wordt op 30 juli de Grote Markt omgetoverd tot springkussenparadijs tijdens Groningen on Air. Vanaf begin augustus kunnen kinderen hun creativiteit kwijt met onder andere stoepkrijtkunst tijdens Kunst op Straat, werken aan hun acteertalent tijdens Toneelstuk in één dag of een kijkje in de keuken nemen van verschillende bedrijven in de binnenstad. Voor de nieuwsgierige kinderen zijn er tal van wetenschappelijke proefjes te doen tijdens Proefjes die Boem doen! en Explico Kids. De Vismarkt is het middelpunt gedurende deze twee weken. De Zomerstad Centraal container is het informatie- en verzamelpunt en fungeert als één van de activiteitenlocaties.

Op zondag 13 augustus wordt Zomerstad afgesloten met Oud en Nieuw Hollandsche spelletjes, een bonte optocht door de hele binnenstad en een barbecue op de Vismarkt.

Zomerstad is van 28 juli t/m 13 augustus gratis te bezoeken. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 – 17.00 uur. Kijk voor het volledige programma op: www.zomer.groningen.nl/zomerstad.

Deel deze pagina