Zomerstad trekt veel bezoekers naar binnenstad

maandag 14 augustus 2017

Zomerstad trekt veel bezoekers naar binnenstad

De afgelopen twee weken stond de binnenstad van Groningen geheel in het teken van Zomerstad. Een speciaal programma van sportieve, creatieve en leerzame activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het festival trok enkele duizenden kinderen naar de stad.

Tijdens ZomerWelVaart opende kinderburgemeester Javano Zwiers Zomerstad en trapte de eerste activiteit af: een ontdekkingsreis op een piratenschip in het Hoge der A. Daarna konden gezinnen twee weken lang genieten van het speciale kinderprogramma in de binnenstad. Vanaf het centrale punt op de Vismarkt konden bezoekers (toeristische) informatie krijgen over alle activiteiten in de binnenstad geschikt voor het hele gezin. Het centrale punt werd dagelijks goed bezocht.

Het programma is zorgvuldig samengesteld waarbij nadrukkelijk de verbinding is gezocht met verschillende partijen. Zo waren FC Groningen en Zeehondencentrum Pieterburen actief aanwezig op de Vismarkt waar kinderen een e-sporter van FC Groningen konden uitdagen of virtueel konden zwemmen met zeehonden. Daarnaast waren er activiteiten in het Groninger Museum, Groninger Forum, Der Aa-Kerk en het Grand Theatre en konden kinderen bij verschillende bedrijven een kijkje achter de schermen nemen. “Door krachten te bundelen is het gelukt om in een korte periode samen met de culturele partners en ondernemers in de binnenstad een mooi aanbod te creëren. Gezien de positieve reacties van de kinderen en hun ouders verdient Zomerstad zeker een vervolg” aldus Stephan Dirks, evenement-coördinator van Zomerstad. Vooral de onderdelen ‘Achter de schermen’, het knutselen en de wetenschappelijke proefjes waren populair onder de kinderen. De activiteiten van Zomerstad trokken in combinatie met het zomerfestival ZomerWelvaart ruim 20.000 bezoekers.

Zomerstad werd zondag feestelijk en zonnig afgesloten met een drukbezochte markt en barbecue op de Vismarkt, een bonte optocht en Oud en Nieuw Hollandsche spelletjes.

Zomerstad is een initiatief van de Gemeente Groningen waarbij in de eerste weken van de zomervakantie een veelzijdig en toegankelijk aanbod is gemaakt voor kinderen in een periode waar weinig extra aanbod is.

Deel deze pagina