ZONdagen bij Infoversum

woensdag 29 april 2015

ZONdagen bij Infoversum

Het Infoversum staat komende maanden elke zondag in het teken van de zon. Het publiek kan door zonnetelescopen kijken en er zijn diverse activiteiten om meer te leren over onze eigen ster. Om de zon te zien is het natuurlijk wel een voorwaarde dat het weer een beetje meezit.

De ZONdagen zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Eclipsbrillen voor het veilig waarnemen van de zon zijn op de dag zelf verkrijgbaar voor €2,- per stuk. Op www.rug.nl/sterrenwacht wordt telkens twee dagen van te voren bekend gemaakt of de ZONdag doorgaat.
 

Een bezoek aan de ZONdag is goed te combineren met het kijken van een film in het Infoversum. Een film kijken is hier een totaalbeleving: als kijker word je van alle kanten ondergedompeld in 3D beeld en geluid. Je wordt omhuld door het koepelvormige 20 meter grote projectiescherm en omgeven door in totaal 64 geluidsboxen. Infoversum is gehuisvest in het Ebbingekwartier. Het opvallende pand – dat wel wat weg heeft van een ruimteschip - is ontwikkeld als een duurzaam gebouw en is een vernieuwend element in de skyline van Groningen. Infoversum is het eerste 3D koepeltheater van Nederland; wereldwijd zijn er maar 20 te vinden.

www.infoversum.nl

Deel deze pagina