Vervoer/Transport Buitenland

Het buitenland is in Groningen binnen handbereik. Vanaf het Groningen Airport Eelde vertrekken vluchten naar alle populaire vakantiebestemmingen en het Duitse Waddeneiland Borkum is een mooie locatie voor een dagje uit.

Vanaf de luchthaven Groningen Airport Eelde vertrekken vluchten naar de Canarische Eilanden, Griekenland, Groot-Brittannië, Portugal, Spanje en Turkije. Het vliegveld ligt op vijftien kilometer afstand van Groningen en is goed bereikbaar. Met de auto is Groningen vanaf het vliegveld eenvoudig te bereiken via de A28, vanaf afrit 37. Met de bus is Groningen Airport Eelde vanaf Groningen CS bereikbaar met buslijn 52 (Groningen-Eelde). De bus stopt voor de luchthaven.

De Borkumlijn vertrekt vanuit de Eemshaven naar het Duitse Waddeneiland. Het verzorgt niet alleen de overtocht, maar bij de Borkumlijn zijn ook verschillende arrangementen te boeken, zoals een fiets- bus- of huifkararrangement, waarbij het dagje uit aan boord begint met koffie en gebak en het eiland verder per fiets, bus of huifkar wordt verkend.