Openbaar Vervoer Groningen

Hoofdstation Groningen is een kopstation, met een schitterend gerestaureerde stationshal – let vooral op het plafond van beschilderd papier maché - en een klassieke restauratie. Op het Hoofdstation zijn de bussen en treinen naar bestemmingen in de provincie en ver daarbuiten te vinden.


Na binnenkomst van het Hoofdstation liggen aan de oostkant de perrons voor de treinen van en naar Zwolle en vervolgens Amersfoort (Amsterdam, Schiphol, Utrecht, Rotterdam) en Leer in Duitsland (via Winschoten en Bad Nieuweschans). Aan de westzijde bevinden zich de perrons voor Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool. Het Hoofdstation is het startpunt voor verschillende buslijnen naar bestemmingen in en buiten de stad en de provincie.


FlixBus: goedkope busreizen

FlixBus verbindt als intercitybusdienst elke dag grote en middelgrote steden met elkaar. FlixBus biedt meer dan 20.000 dagelijkse busreizen door 15 Europese landen voor een zeer voordelig tarief. Je koopt je kaartje online, via de VVV of direct in de bus. De bussen zijn voorzien van alle gemakken, wifi, stroompunten, snacks en drankjes. Kijk op FlixBus voor de trajecten en prijzen of boek meteen je ticket.

Deel deze pagina