Rondleidingen Groningen

Een goede en leuke manier om iets van de roemruchte geschiedenis van Groningen te bekijken, is te voet. Onder begeleiding van één van de VVV-gidsen ontdekt u de rijke historie van Groningen als zowel de moderne bezienswaardigheden.


Rondleidingen

Rondleidingen

Kennismaken met een stad of regio houdt in dat naast de bekende plekken ook de onbekende, onverwachte en verrassende plaatsen bezocht worden. Met die gedachte in het achterhoofd verzorgt het gidsenteam van de VVV Stad Groningen rondleidingen in de stad en de provincie. Je maakt zo kennis met de onbekende, onverwachte en verrassende plekjes in de stad en omgeving; de gidsen kunnen je allerlei leuke wetenswaardigheden vertellen. Dit kan tijdens een stadswandeling of een provincietocht met een bus. De rondleidingen worden in het Nederlands, Duits, Engels, Frans of Gronings gegeven.

Wandelingen op zaterdag- en zondagmiddag

Wandelingen op zaterdag- en zondagmiddag

Op zaterdag- en zondag middag kunt u deelnemen aan de stadswandeling door de binnenstad van Groningen. De wandeling vertrekt om 13.00 uur vanaf de VVV op de Grote Markt. Tijdens de wandeling ontdekt u veel van Groningen, waaronder de rijke historie, hofjes, maar ook de moderne bezienswaardigheden.

In juli en augustus organiseert de VVV op bijna alle dagen van de week een wandeling ( m.u.v. donderdag ) om 13.00 uur. 

Prijs: € 6,- p.p.;kinderen tot 12 jaar betalen € 5,- p.p.

Het is aan te raden je aan te melden voor de zaterdagmiddagwandelingen. Dit kan per telefoon, 0900-2023050 (€ 0,15 pm), per e-mail via info@vvvgroningen.nl  of door even langs te komen in de VVV-winkel. Deze wandelingen zijn bedoeld voor de individuele toerist. Daarom kunt u niet meer dan 4 mensen opgeven voor de wandeling.

Stadswandelingen voor groepen.

Het is mogelijk om via de VVV een gids te reserveren voor een stadswandeling.

Klik hier voor de diverse mogelijkheden voor het maken van een stadswandeling met een VVV-gids.

Martinitoren

Wil je met een groep buiten de openingstijden de Martinitoren beklimmen dan is dat mogelijk tijdens een rondleiding door de toren onder leiding van een torenwachter.

Wil je binnen de openingstijden met je groep de toren bezoeken? Koop dan gewoon je kaartjes bij de VVV op de Grote Markt.

De kaartverkoop stopt een half uur voor sluitingstijd (op zondag 1 uur voor sluitingstijd). Tijdens deze tijden zijn geen rondleidingen mogelijk.

Tickets voor de toren zijn verkrijgbaar, tot een half uur voor sluitingstijd van de toren, bij de VVV. De tickets kosten € 3,- per persoon, kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar € 2,-. Groepsprijs vanaf 10 personen € 2,50 p.p.

Rondleidingen VVV

Openingstijden Martinitoren

Deel deze pagina