Attracties in Groningen

In Groningen is er aan attracties voor ieder wat wils. Bezoek bijvoorbeeld het Zeehondencentrum in Pieterburen, de vele Borgen of de historische Vesting Bourtange. Hier vind je een overzicht van een aantal attracties in Groningen.

Zeehondencentrum Pieterburen

In het Zeehondencentrum in Pieterburen worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen, verpleegd en verzorgd. Er zijn natuurlijk zeehonden te zien, in het bezoekerscentrum is een tentoonstelling, een leerzame kinderhoek en een filmvoorstelling rond de zeehond. Ook worden er rondleidingen gegeven.

Borgen

Groningen heeft veel mooi bewaard gebleven borgen. Sommige ervan zijn ingericht als museum en toegankelijk voor publiek. Ze geven een kijkje in het leven van de jonkheren in de 18de eeuw. De drie bekendste zijn de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg  in Uithuizen en de borg Verhildersum  in Leens.

Museumspoorlijn

De kinderen zullen het geweldig vinden: met een historische stoomtrein op stap. Dwars door de veenkoloniën 26 kilometer tussen Veendam en Musselkanaal langs de Semslinie. Oost-Groningen is mooi, zeker vanuit deze fabuleuze trein.

Vesting Bourtange

In het dorpje Bourtange zijn de oorspronkelijke vestingwerken prachtig gereconstrueerd. Bourtange is weer helemaal teruggebracht naar de vestingstad die het ooit was: met ophaalbruggen, officiershuizen en kanonnen, terug naar het jaar 1742, maar dan met gezellige horeca en leerzame musea.

google map met vestigingen

Meer vestigingen

Kinderboerderij Stadspark

Kinderboerderij Stadspark
Kinderboerderij
Concourslaan 1
9727 KC
Groningen
50267542

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst
Kinderboerderij
Klaverlaan 37
9753 BZ
Haren