Paardrijden in Groningen

Groningen geeft ruiters de ruimte. Voor tochten door de polder, in verrassend Westerwolde of langs de oevers van het Lauwersmeer. Groningen heeft veel mogelijkheden: of het nu gaat om een huifkartocht, rijles of met een groep er op uit gaan.

Manege De Bongerd

In Glimmen, omgeven door prachtige natuurgebieden, ligt Manege ‘de Bongerd’. Deze manege is een prima uitvalsbasis voor een buitenrit naar de Appèlbergen of het Noordlaarderbos.

Huifkartochten

In de omgeving van Pieterburen verzorgt de Waddenexpres van Het Groninger Landschap huifkartochten . De tochten zijn in juli en augustus iedere zondag, en daarnaast op afspraak. Vertrekpunt is Buitenplaats de Noordkust, voorheen het Waddencentrum in Pieterburen.

Stalhouderij Nieboer

In Hoogezand biedt Stalhouderij Nieboer alles voor de fervente paardenliefhebber: koetsen- en rijtuigenverhuur, kinderpartijtjes of huifkartochten de stalhouderij verzorgt een hippisch dagje op maat!

Lauwersmeer

Stichting Paardensport De Marne organiseert jaarlijks voor– en najaarstochten voor menners en ruiters op het oefenterrein Marnewaard van het Lauwersmeergebied. Een unieke tocht omdat er toegang is tot het oefendorp en het kazerne terrein. Iedereen mag mee doen.