Bezienswaardig Erfgoed

Groningen kent veel bezienswaardig erfgoed: de kerken, de borgen, het historische pand van de Open Universiteit, het Centraal Station of de panden van de Amsterdamse School: het is maar een greep uit een enorm aanbod.


Op het Groningse platteland zijn veel historische borgen en kerken bewaard gebleven. Sommige van de borgen en veel van de Middeleeuwse kerken zijn te bezoeken. Het klooster in Ter Apel en het kloostermuseum in Aduard zijn ook zeer de moeite waard.

Rondleidingen & Themaroutes

Rondleidingen & Themaroutes

Platform Gras, het platform voor Groningen Architectuur en Stedenbouw, verzorgt regelmatig thematische excursies en rondleidingen. Ook zijn er verschillende leuke themawandelingen, zoals een stadswandelingen langs hofjes, het historische centrum of langs Art Nouveaupanden in de Schildersbuurt. Groningen is een fietsstad en kent verschillende architectuurroutes. Bijvoorbeeld een tocht langs postmoderne architectuur, een fietstocht langs de gebouwen van de Amsterdamse School of een route langs de werken van S.J. Bouma, stadsarchitect in Groningen van 1924 tot 1942.

De digitale architectuurgids van Groningen geeft een overzicht van alle architectonische projecten van Groningen.

Deel deze pagina