Tuin de Vennen van Groninger Landschap

Tuin de Vennen van Groninger Landschap

In 1920 werd Villa de Vennen gebouwd in opdracht van de heer Niemeyer, directeur van de gelijknamige tabakfabriek in Groningen. Ruim vijfentwintig jaar bleef het huis in bezit van de familie. Sinds 2001 heeft Stichting Groninger Landschap zich gevestigd.

De tuin van De Vennen ziet er nog vrijwel uit zoals oorspronkelijk ontworpen door Wittop Koning en Vroom. In de loop van de tijd zijn er wel uitbreidingen en veranderingen geweest, maar die waren niet ingrijpend. In de winter van 2008-09 werd de tuin door de huidige gebruiker van het pand, Stichting Het Groninger Landschap, gerestaureerd. Hierbij is een latere toevoeging van een vijvertuin ongedaan gemaakt. Op deze plek is nu weer een rosarium gecreëerd, die in de jaren 1930 was verdwenen voor de aanleg van een privé tennisbaan.

Bron: Groninger Landschap en Old Go

Eigenschappen & faciliteiten

In de omgeving

Deel deze pagina