Parken en Tuinen in Groningen

Lekker dwalen door een park, even weg van het stadse gedruis of het bezoeken van een zorgvuldig aangelegde historische tuin. Het kan in Groningen

Erg geliefd bij de ‘Stadjers’ is het Noorderplantsoen. Dit park is opgebouwd in Engelse landschapsstijl en bevindt zich op de voormalige vestingwerken. Op mooie zomerdagen is het er een drukte van belang; velen weten het gezellig park te waarderen. Het Noorderplantsoen is de locatie van een van de meest populaire culturele evenementen van Nederland, Noorderzon.

De verschillende borgen in de provincie hebben vaak de tuin in de oorspronkelijk stijl aangelegd, zoals de tuin bij de Menkemaborg. Deze is gereconstrueerd naar het originele tuinplan van circa 1705. De bloeiende rozentunnel is in de zomer absoluut een bezoek waard.


Het Stadspark is een groot en ruim opgezet park nabij Martiniplaza in de stad Groningen.
De aanleg van het park was een initiatie van de Groninger industrieel Jan Evert Scholten en duurde maar liefst dertien jaar. Het Stadspark is een ontwerp van landschapsarchitect Leonard Springer en bevat een kinderboerderij, een wokrestaurant en een drafbaan.

Het gehele jaar zijn er verschillende particuliere tuinen opengesteld voor publiek.

google map met vestigingen

Meer vestigingen

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst
parktuin
Klaverlaan 37
9753 BZ
Haren

Romala's Home

Romala's Home
parktuin
Pieter Venemakade

Kiel-Windeweer