Zuidoost Groningen

Het is een van de meest verrassende gebieden van Groningen; van de uitgestrekte polders van het Oldambt, tot de begroeide oevers van de Ruiten Aa en het mooie Zuidlaardermeer: Zuidoost Groningen heeft veel te bieden.


Het Oldambt

Geef het Oldambt de kans en zie hoe bijzonder deze graanschuur van Nederland is. In en rondom Blauwestad is veel te doen. Vissen, varen, fietsen, pitch & putt of een ritje langs de monumentale boerderijen en door de indrukwekkende polders.


De moerassen van Bourtange

Denk bij Bourtange niet alleen aan het prachtig gereconstrueerde vestingplaatsje, maar kijk ook eens over de vestingwallen. Buiten de vesting is een voor natuurliefhebbers interessant gebied te vinden: het moeras, ooit onderdeel van de verdedigingswerken.


Westerwolde

Ook Westerwolde in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen behoorde eens tot dit moerasgebied, het Bourtanger Moor. Dit moeras was de grootste van Noordwest-Europa. Het gebied kenmerkt zich door kronkelende weggetjes, naaldbomen en mysterieuze bossen en langs de oevers van de Ruiten Aa. Een enorm contrast met de noordelijk gelegen polders en daarom des te verrassend!


Zuidlaardermeergebied

Het Zuidlaardermeer ligt ten zuidoosten van de stad Groningen op de grens met Drenthe. Hier valt voor de natuurliefhebber veel te ontdekken. Het meer is 671 hectare groot, daarvan is 121 hectare oever en rietland. Het meer staat bekend als een zeer belangrijk vogelgebied. Maak tijdens een fiets-, wandel-, of vaartocht kennis met het unieke karakter, met vanaf iedere kant van het meer andere uitzichten.

Deel deze pagina